Punten-model

Bij het Punten-model staat het aantal uren dat besteed wordt aan scholing binnen het vakgebied centraal.

Punten-model

Hoe werkt het Punten-model?

Uitgangspunt is dat Permanente Educatie gemeten wordt in aantal uren besteed aan scholing in het vakgebied, of aan onderwerpen gerelateerd aan het vakgebied. Eén uur educatie levert dan 1 PE-punt op. Voor het Punten-model geldt dat er in een vaste periode van drie jaar een totaal van 60 punten moet worden behaald.

Er zijn twee manieren waarop leden hun activiteiten kunnen vastleggen:

  • Leden voeren zelf de activiteiten die zij in aanmerking willen laten komen als PE op in hun persoonlijk dossier PE-online en motiveren daarbij waarom het PE is.
  • Opleiders vragen accreditatie aan voor hun opleidingen en motiveren waarom de opleiding PE is voor hun deelnemers en zetten de punten in de dossiers van deelnemers.

De Commissie Accreditatie Permanente Educatie (CAPE) toetst de activiteiten en aanvragen van opleiders aan de vereisten van het PE-reglement. Aan het eind van de drie-jaarsperiode wordt gecontroleerd of het vereiste aantal punten is behaald. Na deze periode start een nieuwe PE-periode van drie jaar, waarbij opnieuw 60 punten moeten worden behaald.

Bureau, leden, opleiders en CAPE maken gebruik van de internetapplicatie PE-online om activiteiten en cursussen op te voeren, te beoordelen en te accrediteren.

PE-activiteiten invoeren

Lees hoe het invoeren van PE-activiteiten het Punten-model in zijn werk gaat.

Verplicht thema

Met een verplicht thema wordt invulling gegeven aan Permanente Educatie over thema’s die actueel of relevant zijn voor de actuarieel professional.