Een blik over de grens – het toezichtkader voor levensverzekeraars in de VS

Kennisbank •

In dit artikel analyseren wij het toezichtkader voor levensverzekeraars in de VS. Na een bespreking van de algemene principes gaan we in op recente wijzigingen die hebben plaatsgevonden bij de bepaling van het vereiste kapitaal voor vastrentende waarden. Dit zorgt voor een grotere mate van detail bij de evaluatie van beleggingen met een verschillende kredietwaardigheid.

Een blik over de grens – het toezichtkader voor levensverzekeraars in de VS

We maken ook een vergelijking met het Solvency II kader voor Europese verzekeraars, om de verschillen tussen beide toezichtkaders goed te kunnen duiden. Een belangrijk verschil is dat het Amerikaanse raamwerk meer gebaseerd is op een boekwaarde-/langetermijnbenadering, terwijl Solvency II in het algemeen een marktwaarde-/liquidatiebenadering gebruikt.

 

Het Amerikaanse risk based capital (RBC)-raamwerk specificeert minimale kapitaalvereisten voor levensverzekeraars en dient als waarschuwings- en interventiesysteem voor de toezichthouder. Het werd geïntroduceerd in de jaren negentig, n.a.v. wanbetalingen van grote verzekeringsmaatschappijen aan het eind van de jaren tachtig en het begin van de jaren negentig. De RBC-richtlijnen worden opgesteld door de National Association of Insurance Commissioners (NAIC).

 

Lees het hele artikel verder onder Download.

Over de auteur

David van Bragt PhD, RBA

Adviseur beleggingsoplossingen in het team voor vastrentende waarden, LDI en beleggingsoplossingen bij Aegon Asset Management.